Camps

Табір 2022

Цього літа табори мають особливу цінність. На жаль, війна в Україні все ще триває. Багато сімей потребують не лише матеріальної чи фінансової підтримки, але і духовної.

Ті, хто залишився в Україні, переживають різні труднощі. Одні втратили житло і вимушені жити «на валізах», бо не можуть знайти місце для проживання. Інші виїхали із зони бойових дій чи окупації, бо у тих умовах неможливо жити або вже нема куди повернутися. А ще інші змушені чекати та шукати можливість, щоб вивезти частину своєї сім’ї з небезпечної зони. У всіх цих переживаннях важливо мати підтримку.

Саме для цього було організовано табір для 18 прийомних сімей (130 учасників) 13-21 червня 2022 року. Ті, хто були незнайомі один з одним, стали однією великою родиною. Адже однодумці можуть не лише зрозуміти один одного, але і поділитися власним досвідом, допомогти доброю порадою чи просто вислухати або разом шукати шляхи вирішення тих проблем, які виникли внаслідок воєнних дій.

Для батьків було актуальним вивчення книги Рут разом з курсом лекцій «Притулок. Набуття дому у світі, який змінюється». Обговорення прослуханого завжди потребувало відкритості та співпереживання, розуміння і прийняття Божої волі для свого життя.

Будучи у таборі, діти змогли на певний час забути про те, що відбувається в Україні. Їх не турбували сигнали тривоги. Вони разом зі своїми наставниками роздумували і шукали відповіді на такі запитання: «Що означає бути справжнім християнином? Чи справді Бог, Якого ми шануємо, може змінювати життя?». Також діти були «творцями» прекрасного, грали в захоплюючі загальнотабірні ігри та з нетерпінням чекали спортивні змагання.

Разом з цим, батьки і діти мали час для сімейного спілкування, спільних прогулянок чи цікавого проведення часу. Саме це допомагає будувати добрі відносини один з одним, довіряти, бути щирими, дізнаватися щось нове про рідних.

Дякуємо команді наставників, які служили діткам та молоді, швейцарській місії «Світло на Сході» за фінансову підтримку у проведенні табору, а також всім, хто молився. Нехай Небесний Батько благословить вас! До нових зустрічей!